23 maj 2015
14:00

Värmdö IF Svart 1

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Värmdö IF Svart 1

Hemma match mot Värmdö IF på Stora Mossen. Värmdö började direkt med att sätta oss under lite press, men när vi väl kom rätt i positionerna så tog vi över matchen. I andra minuten kom Adam helt fri men målvakten gjorde en väldigt fin benparad. Strax därefter blev Malle frispelad men målvakten lyckas peta lobben till hörna. Värmdö sticker upp och kommer till några avslut, främst genom långskott, men ingen av dessa vållar några problem för Yusuf. I 8:e minuten kommer Malle fri igen men skottet går utanför. I 11:e minuten kommer sedan ett jättefint anfall. Oskar och Adam har ett klapp klapp spel in i straffområdet på högerkanten där Adam sedan spelar in bollen framför mål och Oskar avslutar men målvakten räddar. På returen dyker Victor Y upp och petar in 1-0. Fantastiskt kul att just han fick göra mål. I slutet på halvleken har Adam och Lukas varsit avslut utanför.
I paus sa vi till killarna att fortsätta på samma sätt och spela till varandra för då skulle inte Värmdö på låna bollen. Direkt i andra tar vi tag i spelet på samma sätt som i första. Alvin gör ett första kanon byte. Han bryter flera bollar på högerkanten och dribblar och spelar in till Malle, som inte lyckades sätta dit dem. I 3:e minuten får Malle ett uppspel och med ryggen vänd mot målet spelar han en enkel passning sidledes till Alvin som tar två steg och sätter dit en stänkare i bortre krysset. Oerhört snyggt! Oskar, Viktor och Adam gör ett grymt jobb på mittfältet och bryter och spelar enkelt vidare till sina medspelare. I 11:e minuten kommer en långboll som Alvin nickskarvar till Ture. Han tar med sig bollen och dribblar förbi sista backen och lägger snyggt och enkelt in 3-0 vid bortre stolpen. Minuten senare gör Lukas en stark löpning på högerkanten och spelar snyggt in till Alvin som sätter dit 4-0. Nu flyter spelet på väldigt bra och Värmdö kommer ingenstans. I 15:e spelar Adam fram Victor Y som smäller dit 5-0, vilket också blir slutresultatet.
Kul att Yusuf fick hålla nollan och backarna Lukas och Joel spelar hela matchen och de gör det med bravur. Lukas är den offensiva och fyller på på högerkanten och Joel är den defensiva och han är lugnet personifierad. Att kaptensbindeln satt på hans arm idag kändes helt rätt och kan gör knappt ett misstag på hela matchen.

Nu suger vi på denna karamellen under kvällen och sedan tar vi oss an Hammarby imorgon.